Röpcsi

2013.09.13. 00:17

nevtelen5_masolata_1379023854.jpg_3696x2520

Hölgyeim és Uraim,
íme, a pécsi szál a "Good Day To Die Hard" c. Bruce Willis filmben. 2012. tavaszán röppent fel a hír, hogy a néhai, pécsi Vidámpark játékai szerepelnek majd a Die Hard-sorozat ötödik részében, mint Pripjaty, a halott város egykori vidámparkjának sosem használt, sugárfertőzött elemei. Röppent felfelé a hír, osztódott százfelé, például így: http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/05/03/bruce_willis_szetlovi_a_mecseki_vidamparkot/
Aztán a filmben nem volt semmiféle vidámpark, főként, mert a pripjatyi jelenetek éjjel játszódtak.

Ám végül mégis sikerült felfedezni legalább egyet a pécsi körhinták közül: a röpcsit! A montázs első képe 2004-ben készült, rádióriport közben, amikor a Kossuth Rádió "Napközben" című műsorához forgattunk összeállítást a pécsi Vidámpark sorsáról. A riporterek Faragó László és Zsoldos László, akit éppen kérdeznek: Nagy Sándor, az Ifjúsági Ház akkori igazgatója (abban az évben az IH-hoz tartozott a mecseki vidámpark is). A többi képen részlet a filmből, eredeti és kivilágosított verzióban, a háttérben John McClane és fia érkezik a végső összecsapás helyszínére autóval, látszanak a fényszórók. Az előtérben a játékrepülő bizony az a pécsi játékrepülő, hunyorítva is felismerhető.

Hát, így esett. A film olyan, amilyen, de legalább ott van benne három másodpercnyi Pécs. Amúgy tényleg, hol van most a röpcsi?

A bejegyzés trackback címe:

https://kovacsmiki.blog.hu/api/trackback/id/tr975510184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása